събота, 5 януари 2013 г.

СВИНСКО И ГОВЕЖДО

Говеждо по шотландски




Месото поставяме в купа заедно с пресования чесън, дафиновия лист и го заливаме с бирата. Покриваме го и го оставяме в хладилник за една нощ. На следващия ден отцеждаме месото от маринатата, но не я изхвърляме, а я запазваме. Попиваме месото и го поставяме в част от нагорещено олио и краве масло, докато се запържи добре.
В друг съд поставяме останалата част от мазнината, нагорещевяме я и в нея запържваме нарязания на кубчета лук и бекон. След като лукът стане готов, добавяме брашното, подправките и маринатата и оставяме да се посгъсти. Ако е нужно добавяме и малко вода. Към получения сос прибавяме месото и тази смес изсипваме в огнеупорна или друга тавичка, и печем покрито с алуминиево фолио в предварително загрята фурна на 160С за около 2 часа - 2 часа и 15 минути.
Сервираме със сварен ориз или каквото ви харесва. С ориз определено се връзва много добре.