Продукти за две порции: 2 кайзер питки
200 грама филе от пушена пъстърва
(може и прясна, но трябва да е предварително изпечена или почти изпечена)
1 стрък пресен чесън
1 средно голям домат
1/2 опаковка майонеза
сол
гауда
Изрязваме капаче на
всяка от питките и ги издълбаваме, така че да получим нещо като паничка.
Издълбаната вътрешност наситняваме и поставяме в купа, в която сме
смесили и нарязаната пъстърва, чесън, домат, които са леко осолени,
защото пъстървата е солена, но ако се ползва прясна пъстърва, то тогава
повечко солчица. С получената смес пълним питките, като натъпкваме
добре, не много силно, но трябва да се събере пълнежът изцяло. Печем в
предварително загрята фурна на 180С за около 30 минути. Изваждаме тавата
с питките и ги поръсваме с настъргана гауда. Връщаме обратно във
фурната, но само на горен реотан печем, докато се разтопи сиренето.
Сервираме. При нас с доматено сокче.
Много просто, бързо и вкусно :)