събота, 5 януари 2013 г.

РИБА

Пъстърва в питка

  






Продукти за две порции: 2 кайзер питки
200 грама филе от пушена пъстърва

(може и прясна, но трябва да е предварително изпечена или почти изпечена)
1 стрък пресен чесън
1 средно голям домат
1/2 опаковка майонеза
сол
гауда


Изрязваме капаче на всяка от питките и ги издълбаваме, така че да получим нещо като паничка. Издълбаната вътрешност наситняваме и поставяме в купа, в която сме смесили и нарязаната пъстърва, чесън, домат, които са леко осолени, защото пъстървата е солена, но ако се ползва прясна пъстърва, то тогава повечко солчица. С получената смес пълним питките, като натъпкваме добре, не много силно, но трябва да се събере пълнежът изцяло. Печем в предварително загрята фурна на 180С за около 30 минути. Изваждаме тавата с питките и ги поръсваме с настъргана гауда. Връщаме обратно във фурната, но само на горен реотан печем, докато се разтопи сиренето. Сервираме. При нас с доматено сокче.

Много просто, бързо и вкусно :)